Instalatii de energie regenerabila
Instalatii de energie regenerabila

Atunci cand vine vorba de instalatii de energie regenerabila, Volt Expert iti pune la dispozitie echipamente de calitate, durabile si fiabile iar cu ajutorul echipei noastre de specialisti vei primi solutia potrivita pentru ca nevoile tale energetice rezidentiale sau industriale sa fie indeplinite.

Credem intr-un viitor mai verde.
Sisteme voltaice rezidentiale si industriale, invertoare, accesorii si consultanta – toate la cel mai bun raport calitate/pret.

Misiune, Viziune, Valori

 

Instalatii de energie regenerabila

Misiunea noastra este crearea unui viitor sustenabil pentru generatiile ce vor urma prin accelerarea tranzitiei catre energie regenerabila

Viziunea noastra
Sa devenim lider national in furnizarea de servicii de instalare si intretinere a sistemelor fotovoltaice.

Valorile noastre
Calitate: construim lucruri durabile: proiectele ce le executam, parteneriatele ce le avem, afacerea noastra
Respect: respectam clientul prin servicii de calitate dar si natura prin facilitarea accesului spre energie regenerabila de catre populatia generala.
Transparenta: Fara costuri ascunse, vei sti de la bun inceput ce si cat costa

Instalatii de energie regenerabila

Majoritatea clientilor ne ofera ca prima informatie suprafata locuintei lor. Cu toate acestea, informatia nu va este de folos in calcularea necesarului de panouri. Pentru aceasta intrebare raspunsul difera in functie de fiecare client in parte.

Calculul se face in functie de consumatorii pe care urmeaza sa ii folositi, de timpul total de utilizare al acestora si de perioada zilei in care urmeaza sa ii folositi. In medie intr-o locuinta din Romania avem, pe scurt urmatorii consumatori: 1 frigider, 1 cuptor cu microunde, 1 masina de spalat, 1-2 TV, 1-2 Laptop/PC, sistem de iluminat.

In functie de lista consumatorilor din locuinta, inginerii Volt Expert urmeaza sa va calculeze un necesarul de productie/stocare Kwh pentru locuinta dumneavoastra.

 

Chiar daca locuiti intr-o zona montana, unde iarna tine mai mult decat in mod obisnuit, nu ar trebui sa va ingrijorati cu privire la eficienta panourilor solare fotovoltaice. Ele nu sunt ineficiente in timpul sezonului rece.

Ziua mai scurta va avea un efect de reducere a cantitatii de energie produsa. Insa panourile solare fotovoltaice vor continua sa functioneze normal. Un impediment ar putea fi depunerea zapezii. In cazul in care este vorba de un strat foarte subtire aceasta va avea un impact redus asupra eficientei panourilor. Lumina reuseste sa strabata, producand astfel energie.

Lucrurile se schimba atunci cand au loc caderi masive de zapada. Stratul de zapada trebuie indepartat regulat pentru a asigura buna functionare a panourilor solare fotovoltaice.

Panourile solare fotovoltaice sunt o sursa suplimentara de energie, ce trebuie luata in calcul. Pe langa faptul ca montarea lor poate rezulta in economii substantiale, astfel de sisteme ajuta la conservarea mediului si a resurselor naturale.

 

Panourile fotovoltaice pot fi montate atat pe acoperis cat si la sol. Majoritatea instalatiilor rezidentiale din Romania sunt montate pe acoperis. Dar amble variante au fost si sunt implementate in Romania de catre Volt Expert si echipele noastre de instalatori. Putem nota urmatoarele avantaje pentru montarea panourilor pe acoperisuri:

  • Optimizarea spatiului – montate pe acoperis, nu mai trebuie sa pierdeti teren pentru montarea panourilor fotovoltaice. In continuare puteti sa profitati de spatiul ramas in curtea dumneavoastra.
  • Extra protectie – panourile montate pe acoperis protejeaza tabla sau tigla de intemperii (zapada, ploaie) sau de efectele in timp ale radiatiei solare.
  • Viteza in montare – panourile montate pe acoperisuri necesita un timp mult redus de montare in comparative cu panourile montate la sol. In ceea ce priveste sistemul de montaj la sol, avem urmatoarele aspecte care pot face diferenta intre cele doua tipuri de montaj:

– Marimea instalatiei – daca proprietatea dumneavoastra are mult teren neutilizat puteti instala mai multe panouri fotovoltaice si puteti produce mai multa energie electrica.

– Orientarea – pentru casele care nu au acoperisuri orientate spre sud. Atunci instalatiile montate pe pamant va vor ajuta sa maximizati pontentialul de generare a energiei.

– Umbrirea – puteti alege sa montati panourile fotovoltaice in zona cea mai insorita de pe proprietatea dumneavoastra, evitand astfel zonele umbrite.

 

Da, panourile solare fotovoltaice functioneaza dar vor produce mult mai putina energie daca sunt amplasate in umbra. Productia unui panou fotovoltaic fiind influentata in mod direct de cantitatea de lumina (fotoni) pe care o poate absorbi.

Panourile fotovoltaice trebuie montate intr-o zona in care soarele bate cat mai mult de-a lungul zilei. Daca exista ramuri care blocheaza razele solare, umbrind panourile, este recomandat sa le inlaturati. Uneori nu este posibil ca suprafata acestora sa fie in bataia soarelui intreaga zi.

Totusi, asigurati-va ca nu sunt umbrite in intervalul orar 10-14. In aceasta perioada a zilei, sistemul va produce cea mai mare parte a energiei, deoarece soarele se afla in cel mai potrivit unghi fata de panouri.

 

Exista doua tipuri de instalatii fotovoltaice astfel ca le vom explica pe rand.

Sistemul fotovoltaic off-grid este, asa cum sugereaza si numele, un sistem deconectat de la retea, un sistem independent de reteaua nationala de electricitate. Sistemul fotovoltaic off-grid se poate monta in cele mai greu accesible zone. Acolo unde conectare la retea este imposibila sau utiliza ca o alternativa la costurile ridicate ale racordarii la SEN. Principala diferenta intre cele doua sisteme fotovoltaice este faptul a un sistem fotovoltaic off-grid are nevoie de acumulatori pentru a stoca energia produsa pe timpul zilei.

Sistemul fotovoltaic on-grid este, asa cum sugereaza si numele, un sistem conectat la retea, la sistemul national de electricitate. Acest tip de sistem fotovoltaic poate fii utilizat fara acumulatori, energia produsa fiind consumata in direct atunci cand este produsa sau transmisa cate SEN in timpul zilei si consumata seara.

De asemenea, este important de notat ca incepand cu anul 2019 statul roman, prin AFM a implementat campania „Casa Verde” pentru sisteme fotovoltaice, acoperind pana la 20000 lei din costurile unei instalatii fotovoltaice si avand ca scop stimularea utilizatorilor din Romania pentru a deveni prosumatori.

 

Acumulatorii se pot utiliza optional pentru sistemele fotovoltaice on-grid dar sunt parte obligatorie a sistemului fotovoltaic off-grid. Energia produsa pe timpul zilei de panourile fotovoltaice este stocata in baterii/acumulatori de unde este consumata ulterior.